توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
به گزارش روابط عمـومـی اداره کـل دامـپزشکی استان خوزستان؛ در ایام نوروز هزاران قطعه ماهی قرمز توسط شهروندان خریداری شده و جهت زینت سفره های هفت سین استفاده می شود لذا ضرورت دارد در خرید و نگهداری آنها به چند توصیه مهم بهداشتی دامپزشکی توجه نمود.
- – شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.
- – از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه های غیر عادی در روی پوست بدن خودداری نمایید.
- – از کودکان خود بخواهید از دست زدن و بازی کردن با ماهی خودداری کنند.
- – شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شستشوی ظروف نگهداری آن حتماً از دستکش استفاده نمایند.
- – بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی ۲۵-۲۲ درجه سانتی گراد و بهترین PH 8-8/6 می باشد.
- – برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می توان از نمک طعام ۳ درصد یا پرمنگنات سدیم، پرکلرین و بتادین استفاده کرد.
- – اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده می شود جهت کلرزدایی آب مورد استفاده را یک شبانه روز در ظروف دهان گشاد و در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود.
- در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آب های آزاد و منابع آبی رهاسازی شود بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محل هایی است که توسط شهرداریها برای این کار اختصاص می یابد